گوهرشناسی

مروارید pearl

مروارید گوهری است که در اعماق اقیانوس ها رشد کرده و بدون نیاز به تراش و صیقل از زیبایی منحصر به فردی در میان جواهرات برخوردار است.

 کلمه مروارید ریشه ای لاتین داشته و ریشه آن از کلمه پرنا (perna) که نوعی صدف می باشد و همچنین سفارولا (sphaerula) به معنی کروری شکل گرفته شده است.

مروارید توسط جانوران نرم تن که ما آن را صدف می نامیم و گاها توسط حلزون ها به وجود می آید.
 هنگامی که جسم خارجی وارد صدف شد، صدف به منظور دفع آن، موادی از خود ترشح می کند که از جمع شدن این مواد مروارید تشکیل می شود.
روند تشکیل یک مروارید به این صورت است که ماده ای شاخی به نام کنچیولین به صورت لایه های بسیار نازک و متحد المرکز دور هسته ای از جسم بیگانه ترشح می شود و روی آن را ماده ای به نام مادر مروارید که کربنات کلسیم می باشد، می پوشاند.
شکل اصلی مروارید گرد و کره مانند می باشد هرچند مروارید به شکل‌های دیگری نیز مانند گلابی و دکمه و حتی شکل‌های نامنظم هم دیده می‌شود.
  مروارید به رنگ های سفید، صورتی، نقره ای ، کرم ، طلایی، آبی ، سیاه  می باشد. در آبهاي بسيار شور مرواريدهاي داراي رنگ كرم بسيار فراوان‌تر از ساير رنگها ديده مي‌شوند. مرواريدهاي حاصل از آبهاي شيرين تيره‌تر از انواع بدست آمده از آبهاي گرم هستند.
گونه مروارید خليج فارس يكي از باارزش‌ترين انواع مرواريد در جهان است.

فراوان ترین شکل مروارید مروارید آب شیرین است. مروارید آب شیرین از صدف های آب شیرین  به دست می آید، و هر صدف می تواند تا 50 مروارید تولید کند. (همه انواع مروارید دیگر از صدف آب شورهستند که فقط یک تا سه مروارید در هر صدف تولید می کنند). مروارید آب شیرین مطلوب تر از همتایان آب شور خود است.

مروارید را به آرامی با دندان‌های جلویی خود بسایید. اگر احساس ریگ مانند یا شن مانند داشتید مرواری اصل وگراحساس نرم و لطیف بودن داشت تقلبی است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *