گوهرشناسی

گوشنیت Beryl

از دید فنی گوشنیت مدل خالص تری از بریل است، چرا که فاقد عوامل رنگ آمیزی و ناخالصی است که زمینه را برای ایجاد رنگ در گوهرها فراهم می کنند . خانواده بریل بدلیل وجود زمرد و آکوامارین مشهور است، همچنین از دیگر گوهرهای این گروه می توان از مورگانیت، هلیودور، بریل طلایی و بیکس بایت اشاره کرد .

 این گوهر مانند تمامی بریل ها، از درجه ی سختی، دوام و مقاومت عالی برخوردار است . در برابر مواد خورنده بسیار بادوام بوده، ولی این گوهر شکننده و به فشار حساس است .

تعدادی از سنگ های مختلف هستند که شباهت زیادی با گوشنیت دارند مثل کوارتز، توپاز سفید، زیرکن سفید و یاقوت کبود سفید . با این حال معمولا می توان بریل را به راحتی از طریق آزمایش اساسی از دیگر سنگ های مشابه متمایز کرد . یکی از ساده ترین روش های تعیین هویت گوشنیت آزمایش وزن مخصوص (SG) و درجه سختی است . گوشنیت به طور قابل توجهی سخت تر از کوارتز و فلدسپار، ولی نرم تر از توپاز و یاقوت کبود می باشد . بریل، توپاز و یاقوت کبود ساختار کریستالی بسیار متفاوت دارند . بریل به دلیل ساختار ۶ ضلعی کریستالی منحصر به فرد خود کاملا متمایز است .

گوشنیت برای اولین بار در دهکده ی کوچک گوشن، واقع در بخش همپشایر در ایالت ماساچوست غربی، کشف شد. امروزه، گوشنیت و سایر مشتق های بریل در تمامی نقاط جهان یافت می گردد. قبل از معرفی الماس مصنوعی، گوشنیت معمولاً به عنوان جایگزین الماس استفاده می شد. با قرار دادن فلز ورقه ای سبز یا نقره ای زیر سنگ،  گوشنیت همچنین می تواند به عنوان جایگزین زمرد و سایر سنگ های رنگی باارزش استفاده گردد.

گوشنیت فراوان ترین و ارزان ترین نوع بریل است که در کنار سایر انواع بریل در نقاط مختلف جهان یافت شده است.به علت فراوانی زیاد معمولا آن را به صورت مصنوعی درست نمی کنند و به هیچ عنوان روی آن بهسازی انجام نمی دهند. گوشنیت شبیه به دیگر سنگهای قیمتی بی رنگ مانند کوارتز، توپاز سفید، سفایر بی رنگ و زیرکن است. شباهت زیادی به الماس دارد اما برلیانسی و درخشش بسیار کم نسبت به الماس برای گوهرشناسان کار را راحت می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *